Nugat torta s lešnicima
Sastojci za 10 Osoba/e
150 g brašna
3 kom. jaja
50 g kakaa
250 g maslaca
1000 ml mleka
50 g mlevenih lešnika
1 kom. praška za pecivo
200 ml slatke pavlake
2 kom. pudinga od vanile
230 g šećera
Započni pripremu
Sjedinite jaja, brašno, prašak za pecivo, lešnike i kakao u žitku smesu za koru. Smesu za koru pecite u okrugloj modli, prečnika oko 22 cm, obloženoj papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni, oko 20 minuta. Kada se kora ohladi, potrebno ju je poprečno preseći na tri jednaka dela. Za fil je potrebno napraviti puding od vanile kojem ćete dodati penasto umućeni maslac sa šećerom. Kada se fil ohladi, možete da počnete da mažete kore i pravite tortu. Tortu ukrasite ulupanom slatkom pavlakom i grubo usitnjenim lešnicima.
Коментари
Постави коментар